Høyesterett har avvist forsikringsselskapet ACEs anke, og dermed blir lagmannsrettens dom i Terra-saken stående.

– Med dette er det satt punktum for kommunenes søksmål mot ACE, sier tidligere Hemnes-ordfører Kjell Idar Juvik til NRK.

I april i år avgjorde Borgarting lagmannsrett at kommunene i den såkalte Terra-saken skal få betalt 50 millioner kroner samt renter i erstatning for tapene de var påført av useriøse meglere i 2007 og 2008. Det var Haugesund kommune som førte saken på vegne av flere kommuner. Resultatet var det samme som i Oslo tingrett, og nå har altså Høyesterett avgjort saken.

Kommunene fikk medhold i at meglerne hadde vært uaktsomme og brutt sin opplysningsplikt. Etter at meglerfirmaet gikk konkurs, tok kommunene ut søksmål mot Terras forsikringsselskap for å få utbetalt ansvarsforsikring på inntil 50 millioner kroner.

Bakgrunnen for saken er at åtte norske kraftkommuner tapte store summer da de investerte fremtidige inntekter etter råd fra meklerne i Terra Securities AS. Dette var Hattfjelldal, Hemnes, Rana og Narvik i Nordland, Bremanger og Vik i Sogn og Fjordane, Kvinesdal i Vest-Agder og Haugesund i Rogaland.

Les også: Tilbyr alle 750 ansatte sluttpakke

Var full på fly – må betale Norwegian 96.000 kroner (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Høstens navn
Møt Norges nye kulturtalenter.
04:06
Publisert: