Klassekampen-journalist Mimir Kristjansson (25) skriver i boken "De superrike" at det har vokst frem en sytekultur og kravmentalitet hos de superrike, skriver VG.

Han skriver at det er 180 milliardærer i Norge, og at de aldri har vært mer misfornøyde.

- Bare de rødgrønne tenker på å øke skattene, er det jo et forsøk på å innføre kommunismen. Det er en høylytt og støyende tone som går igjen, sier Kristjansson til avisen.

- Må bare flytte
Kristjansson har trålet avisarkiver og kan slå i bordet med uttalelser som viser at de superrike ikke tåler å betale skatt.

- Det er umulig for samfunnet å dilte etter denne lille gruppen som aldri blir fornøyd. Min konklusjon er at når de ikke kan leve med norske verdier og regler, så må de bare flytte, sier Kristjansson til VG.

Han foreslår at det settes ned en egen skattekommisjon som ser på denne gruppen og det det må sørges for at de betaler tilstrekkelig skatt.

Marxistisk ståsted
Milliardær og investor Øystein Stray Spetalen, god for 2,8 milliarder kroner, fnyser av Klassekampen-journalistens resonnementer:

- Jeg håper boken til venstreraddisen selger ordentlig godt slik at han for en gangs skyld kan bidra med penger i spleiselaget. De fleste personene Kristjansson harselerer med i boken startet med to tomme hender. De har skapt hundretusener av arbeidsplasser og betalt inn mange milliarder kroner i skatt til spleiselaget.

Spetalen sier til VG at Kristjansson har et marxistisk ståsted og forsvarer en politikk som i praksis har medført undertrykkelse, forfølgelse og drap på hundrevis av millioner av mennesker.

Les også: Spetalen er stolt av sisteplassen (2010)

(John Fredriksen 2010)

Miniskatt i 10 år (2009)
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.