De har oppnådd suksess ved hjelp av egen innsats - og de har tjent svimlende summer på det. Det er fellesnevneren for kvinnene på Forbes ferske liste over USAs rikeste «self made» kvinner.

Ifølge Forbes er de 60 kvinnene på listen gode for rundt 58 milliarder dollar (481 milliarder kroner) totalt.

LES OGSÅ: Flere nordmenn på Forbes rikingliste

16 av dem jobber innenfor mote- og detaljhandel, som er mer enn noen annen sektor.

På andreplass, med 13 rikinger, er teknologibransjen. Syv av disse kvinnene har startet egne selskaper, mens de resterende på et tidlig tidspunkt ble hyret inn i ledende stillinger i teknologiselskaper, inkludert Facebook, eBay og Google.  

Den aller rikeste kvinnen på lista er Diane Hendrics (69), eieren av selskapet ABC Supply, som leverer tak og fasader. Ifølge Forbes er hun god for 4,9 millarder dollar (41 milliarder kroner).

LES OGSÅ: Schibsted-topp inn på formueslisten dnPlus (krever abonnement)

Nummer to på listen med 3,1 milliarder dollar (26 milliarder kroner) er tv-showdronninga Oprah Winfrey (62), som har tjent ekstra gode penger det siste året på å skaffe seg ti prosents eierandel i slankeselskapet Weight Watchers, som hun også er aktiv talsperson for.

På en delt tredjeplass er helseteknologi-gründeren Judy Faulkner (72), kvinnen som har bygget opp selskapet Epic, som lager programvare til bruk i helsevesenet. Hun skal ha en formue på rundt 2,4 millarder dollar (20 milliarder kroner). Doris Fisher (84), som er en av gründerne bak kleskjeden Gap, skal også ha 2,4 milliarder dollar i formue.

LES OGSÅ: Hun er rikest av norske kvinner

På lista er også flere kjente personligheter innen amerikansk musikk-, bok- og tvbransje. Den yngste personen på lista er artisten Taylor Swift (26), som debuterer på lista som nummer 60. Hun har 250 millioner dollar (2,1 milliarder kroner) i formue, ifølge Forbes. Andre kjente kulturpersonligheter på lista er artist Beyoncé Knowles og skuespiller Jessica Alba, på henholdsvis 56 og 42 plass.

Sjekk ut hele lista her.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.