Nordmenn blir stadig mindre optimistiske til utviklingen av økonomi og arbeidsledighet i Norge.

Fredag viser Forbrukertillitsindeksen (CCI) det laveste nivået siden tidsseriemålingen ble startet i 2007, viser den siste tillitsmålingen til Opinion.

I desember er indeksen på minus 11,7 poeng, en kraftig nedgang fra årets inngang da tallet var minus 3,9 i januar.

Indeksen er et gjennomsnitt av forbrukernes forventninger til egen og landets økonomi, arbeidsledigheten og deres muligheter til å spare de kommende 12 månedene.

Denne har vært negativ i 15 måneder på rad, og ligger nå 5,4 poeng under gjennomsnittet av 12 målinger i 2015.

Nå tror 58 prosent tror den økonomiske situasjonen for Norge om 12 måneder vil være litt eller mye dårligere. 78 prosent tror at arbeidsledigheten vil nære litt eller mye høyere om 12 måneder.

- Med andre ord er det klart flere pessimister enn optimister når det gjelder to av de fire faktorene som påvirker den samlede forbrukertilliten, sier seniorrådgiver Henrik Høidahl i Opinion i en pressemelding.

Høidahl mener den moderate negative endringen fra november, da indeksen viste 11,4, til desember skyldes først og fremst at tilliten til egen økonomi om 12 måneder og sannsynligheten for å spare og øke formuen i de kommende 12 månedene er svekket.

- Begge disse delindeksene er nå på sitt laveste i år, og gjenspeiler således det generelle og betydelige tillitsfallet gjennom 2015, understreker han.

 

Les også: Aker Solutions inngår partnerskap under vann

Vil bruke en kvart milliard på it-selskap

Hydro selger historiske Herøya

 

Se også: (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hvordan lykkes som gründer?

Hvordan lykkes som gründer?
Her er gasellenes beste tips.
01:10
Publisert: