Snittbeløpet økte, og det er en indikasjon på noe høyere forbruk.

Kortbruken fordelte seg på 147,5 millioner transaksjoner, noe som gir et snittbeløp på drøyt 370 kroner. Det utgjør en økning på 7,5 prosent, ifølge Nets i Norge.

- Tradisjonelt er juli en av de månedene i året med høyest gjennomsnittsbeløp per kortkjøp, men de siste årene har snittbeløpet blitt redusert siden kortene i stadig større grad benyttes til småhandel. I juli i år økte snittbeløpet, noe som er en indikasjon på ett noe høyere forbruk, sier pressesjef Stein-Arne Tjore.

I juli i år var det åtte dager hvor det ble handlet for mer enn to milliarder kroner med kort. Til sammenligning var dette tilfelle kun to dager i juli i fjor.

I tillegg til BankAxept-kort fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.