Ifølge bloggen Macotakara skal den neste versjonen av Iphone være foruten hodetelefonpluggen som har vært standard i alle smarttelefoner, skriver USA Today. Pluggen gjør at de fleste telefoner kan bruke de aller fleste hodetelefoner og håndfrienheter og at man enkelt kan få lyden ut av telefonen og over til en bilstereo eller hjemmeanlegg.

USA Today skriver at Macotakara tidligere har hatt presis innsideinformasjon fra Appe gjennom sine troverdige, men anonyme kilder.

Bytter plugg

Apples medfølgende hodesett, som i dag heter Earpods, skal bli redesignet med en ny plugg som kobles til telefonens Lightning dataport.

Det er dermed også trolig at Apple vil lage en adapter for de som ønsker å bruke andre hodesett enn Apples. Det er også trolig at Apple dermed vil få flere produsenter til å endre på sine hodetelefoner eller få dem til å legge ved to typer ledning.

Det er også mer utbredt å bruke trådløse hodetelefoner og hodesett, i tillegg til at mange hodesett er allerede i dag enten tilpasset Apple eller Android.

Nye muligheter

Å fjerne pluggen gir noen begrensninger, blant annet fordi det kompliserer det å kombinere lading med å høre på musikk eller snakke i håndfri.

For Apples designere og ingeniører betyr det derimot bedre plass inne i telefonen.

Rent lydmessig kan det også medføre positive muligheter. Ved å koble en hodetelefon eller høytaler til en datatport i stedet for en ren lydutgang gir det økte muligheter for innebygget lydforbedring i det eksterne utstyret, skreddersydd til de høyttalerne eller hodetelefonene man bruker.

Som for eksempel her: Iphones beste lydvenn

I tillegg kan man sende lyden digitalt fra telefonen til lytteutstyret slik at man ikke er begrenset til kvaliteten på «forsterkeren» som sitter i telefonen og normalt er en del dårligere enn det eksterne utstyret.

Les også:
Ny datamaskin selges for under 50 kroner
Bedre enn virkeligheten  
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.