Apple Watch Series 2 ble lansert sammen med iPhone 7 onsdag kveld.

Den nye smartklokken er i hovedsak lik den forrige, men har en del nye funksjoner.

Av de mest interessante er at Apple Watch 2 er vanntett nok til å bade og svømme med. I tillegg til utgaver i aluminium og rustfritt stål kan man også kjøpe Apple Watch 2 i et keramisk materiale som er lettere og fire ganger sterkere enn rustfritt stål. Den keramiske utgaven åpner også for ulike farger på selve klokkehuset.

Skjermen er omtrent dobbelt så lyssterk som forrige Apple Watch.

Mer uavhengig

Apple Watch 2 blir også mer uavhengig fra iPhone. Den har innebygget GPS så man kan trene og dra på tur uten telefon. Med Apper som støtter forhåndslasting av kart og ruter kan man også orientere seg uten dekning eller en telefon tilstede.

Innmaten i Apple Watch 2 er ny. All elektronikk ligger fortsatt i én brikke, men ytelsen er doblet fra forrige Apple Watch. Det åpner ifølge Apple for mer funksjonalitet i appene på klokken.

I tillegg til Apple Watch Series 2 kommer også en Series 1 som er en oppgradert versjon av forrige Apple Watch.

Samtidig med den ny klokken kommer også WatchOS 3, programvaren som ligger på klokken. Den får en egen SOS-funksjon som aktiveres ved å holde inn rullehjulet på klokken. Funksjonen ringer automatisk opp nødnummer og sender meldinger med klokkens posisjon til utvalgte kontakter.

Apple Watch Series 2 kan forhåndsbestilles i Norge fra 9. september. Den blir tilgjengelig fra 16. september.

Les også: Her er iPhone 7 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.