I forbindelse med Apples lansering av nye Apple-produkter tirsdag kveld avslørte Apple-sjef Tim Cook at selskapet vil lansere en helt ny betalingstjeneste: Apple Pay.

Betalingstjenesten er knyttet til de nye Iphone-modellene Iphone 6 og Iphone 6 Plus og benytter seg av såkalt NFC-teknologi (near field communications).

I tillegg til en NFC-antenne er det bygget inn en såkalt «secure element»-chip i telefonen som skal ta vare på den krypterte kortinformasjonen.

Betalingen skjer ved at man holder telefonen over betalingsterminalen.

Så langt har Apple klargjort betalingstjenesten for USA. Selskapet har avtaler med de tre største kredittkortleverandørene i USA; American Express, Mastercard og Visa.

I tillegg er flere av de største amerikanske butikkjedene med på samarbeidet.

Les også:

Her er Iphone 6

Følg direktesendingen fra Apple-lanseringen her  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.