Kamerasalget i Norge falt med hele 43 prosent i første halvår i år. Det er det største fallet i Europa, og hovedårsaken er at folk bruker kameraet på smarttelefonene istedenfor.

I første halvår i år ble det solgt 67.000 system- og kompaktkameraer i Norge. For bare tre år siden var tallet 185.000 kameraer i samme periode, skriver Teknisk Ukeblad.

De aller fleste smarttelefoner har en god kameradel, og kvaliteten blir bare bedre og bedre. Det fører til at salget av kameraer, spesielt for kompaktkameraer, synker jevnt og trutt.

Tallene for første halvår er imidlertid i en særstilling. Salget totalt har falt med 43 prosent, for kompaktkameraer alene med 44 prosent, og det er de rimeligste modellene vi kjøper minst av.

Også markedet for systemkameraer – kameraer der du kan bytte mellom forskjellige objektiver – får svi.

Spesielt går det ut over speilreflekskameraer, der salget går tilbake med hele 49 prosent, mens salget av de noe mer rimelige kameraene uten speil bare faller med 5 prosent.

Les også:
Vil skvise ut Googles viktigste hemmelighet
Microsoft blar opp 2,5 mrd dollar for svensk spillselskap
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.