Forsterkerprodusenten Marshall slo seg opp ved å lage ikoniske gitarforskerkere og konserthøyttalere. Deretter åpnet de mer opp for forbrukermarkedet med hodetelefoner. Nå ønsker de å lage smarttelefoner for de som er lei av glatt minimalisme og som heller vil ha en telefon som fokuserer på musikken.

- Vi er litt mer rock'n'roll og satser på å være helt i toppen når det gjelder lydkvalitet. Når det gjelder resten av funksjonene gjør vi som Rolls Royce og bruker komponenter som holder mer enn nok uten å dytte grensene for ytelse på papiret, sier presseansvarlig Petter Ahrnstedt i Marshall Headphones til DN.

«Typisk Marshall»

For de som kjenner Marshall fra før er designen lettgjenkjennelig. Bakdeksel og sider har gummiert overflate med de samme teksturene man kjenner fra forsterkerne til Marshall. I tillegg er den hvite ringen på fronten også tilstede.

Volumkontrollen er ikke knapper, men et rullehjul i imitert messing som gir en bra retro-følelse. Alle plugger og knapper på telefonen er gullfarget i stedet for å gjemmes bort, med unntak av av/på som er i samme farge som dekslet.

På toppen av telefonen er det en musikk-knapp som åpner en egen musikkportal. Her kan man velge hvilken tjeneste man vil spille musikk fra, enten det er lagrede filer eller Spotify eller lignende.

Doble lydutganger med separat volumkontroll er det ikke andre telefoner som har. Legg også merke til rulleknappen på siden.
Doble lydutganger med separat volumkontroll er det ikke andre telefoner som har. Legg også merke til rulleknappen på siden. (Foto: Marshall)
Det er også verdt å merke seg at telefonen har to hodetelefonutganger så man kan dele musikkoplevelsen. De to utgangene har separate volumkontroller, men de har ikke hver sin equalizer.

Equalizeren er fembånds og ligger oppå alle apper, så de instillingene man gjør påvirker lyden fra alle apper.

- Vi har hele tiden sagt at vi ikke ønsket en standard lydopplevelse. Vi valgte å legge inn en dedikert lydbrikke i telefonen som gjør at vi får bedre forsterking, mulighet for flere utganger og flere andre funksjoner andre telefoner ikke har, sier Ahrnstedt.

De to utgangene kommer også til anvendelse i Marshalls DJ-app som kommer i september. Da kan man skille mellom hvilken lyd som går gjennom de to utgangene, slik man gjør med en miksepult eller DJ-deck.

Det ligger to innebygde høyttalere i fronten av telefonen, som skal gi en bedre og høyere gjengivning av lyd når man spiller uten eksterne høyttalere. Det er også to mikrofoner med støykansellering, som tar opp lyd i ekte stereo.

I esken følger det også med et sett av Marshall Mode hodetelefoner med fjernkontroll og mikrofon.

Marshall vil lage en telefon for musikere, og i tillegg til DJ-appen kommer det også en opptaksapp - Loopstack - som kan ta opp fire kanaler med lyd i høy kvalitet.

Spesifikasjoner

Marshall London er ikke en flaggskiptelefon rent spesifikasjonsmessign. I hvert fall ikke om man ser bort fra det lydmessige.

I september lanserer Marshall en DJ-app til London-telefonen.
I september lanserer Marshall en DJ-app til London-telefonen. (Foto: Marshall)
Kjernen er en firekjerners prosessor på 1,2 GHz, noe som er langt lavere enn toppmodellene til de største aktørene. Det bør likevel holde til de fleste oppgaver, spesielt med tanke på at all lyd håndteres av en egen brikke.

Kameraet har åtte megapiksler og frontkameraet har to megapiksler. Dette er heller ikke mye, men dersom kameraet har god nok kvalitet bør det holde til daglig bruk.

Lagringskapasiteten er 16 GB, men denne er utvidbar med minnekort.

Programvaren er Android 5 (Lollipop) med Googles egen «Material Design» brukeropplevelse. De største endringene Marshall har gjort ligger i de appene som angår musikkopplevelsen og litt tilpasning av hjem-skjermen.

Tilgjengelighet

Marshall London er foreløpig bare tilgjengelig gjennom Netcom, Onecall og Chess i Norge.

Den kommer i butikkene 31. august, men kan forhåndsbestilles allerede nå. Prisen uten subsidier er 4999 kroner.

DN har fått telefonen til test, og du kan finne ut om telefonen holder det den lover i god tid før lansering.

Les også:
Nokia bekrefter mobil-comeback
Hardhudet fra LG  
Skap din egen virkelighet
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.