Den sørkoreanske elektronikkgiganten har fått flere bekymringsfulle meldinger om at telefonens batteri har tatt fyr eller eksplodert.

Tirsdag varslet selskapet at det stanser alt salg og produksjon av det som er dets nyeste modell. Meldingen førte til at selskapets aksjeverdi raste med 8 prosent, og onsdag kom beskjeden om at overskuddet i tredje kvartal ligger an til å bli 33,3 prosent lavere enn tidligere anslag.

For en drøy måned siden tilbakekalte Samsung 2,5 millioner smarttelefoner som følge av problemene. Nå må altså kundene sende fra seg mobilene sine igjen. Det dreier seg om 1,5 millioner enheter, hvorav noen er kundenes førstekjøp, mens andre er erstatninger som er sendt ut for de 2,5 millionene som først ble tilbakekalt. De fleste er solgt i USA og Sør-Korea.

Returpakkene vil være utstyrt med forhåndsbetalt porto. En instruksjonsvideo om hvordan telefonene skal pakkes, er allerede lagt ut på You Tube.

Selskapet regner med et overskudd på 4,6 billioner won, cirka 33,5 milliarder kroner, i tredje kvartal. Det tidligere anslaget, som kom så sent som i forrige uke, var på 7,8 billioner won, cirka 57 milliarder kroner.

Les også:
Trump vil spille rase-kortet
Oljeserviceselskap kutter 20 prosent
Derfor eksploderer Note 7

DNtv anbefaler:

- Dette er bra!
DNs teknojournalist tester Play Station VR.
02:57
Publisert:
(test av Playstation VR)

Podkast: Podkast spesial: Statsbudsjettet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.