Det har lenge versert rykter om at spillteknologiselskapet Valve pønsker på sitt eget produkt for virtuell virkeliget (virtual reality, VR).

Søndag ettermiddag ble det kjent at dette produktet er utviklet i samarbeid med smarttelefonprodusenten HTC, under navnet HTCVive.

- Vi tror virtuell virkelighet blir en dagligdags opplevelse for massemarkedet i løpet av kort tid. Fra naturopplevelser til shopping og underholdning finnes det mange bruksområder, sier toppsjef Peter Chou i HTC under en pressekonferanse i Barcelona.

Ved hjelp av 70 ulike sensorer og en høyoppløselig skjerm med oppdateringsfrekven på 90 Hz skal man får en opplevelse som både er presis og uten kvalme, mener HTC.

HTC Vive skanner rommet du befinner deg i og kan sørger for at du ikke krasjer inn i noe ved å lage virtuelle barrierer. HTC har inngått en rekke partnerskap med utviklere som skal lage VR-opplevelser innen spill, museer, shopping og underholdning. Blant annet er HBO, som blant annet står bak tv-serien Game of Thrones med på laget.

For å utføre handlinger i det virtuelle rommet har HTC laget en universalkontroll som alle VR-opplevelsene vil støtte. I tillegg vil håndbevegelser bli registrert og presentert virtuelt.

Du kan se mer på HTCs egen VR-nettside (ekstern lenke).

Spillutviklere får tilgang til HTC Vive i vår, mens et kommersielt sluttprodukt vil bli tilgjengelig mot slutten av året.

HTC Grip

HTCs treningsarmbånd HTC Grip er laget i samarbeid med treningsgiganten Under Armour og benytter deres eksisterende plattform for trening og ernæring.
HTCs treningsarmbånd HTC Grip er laget i samarbeid med treningsgiganten Under Armour og benytter deres eksisterende plattform for trening og ernæring. (Foto: HTC)
 

HTC lanserer også et treningsarmbånd i samarbeid med sportsutstyrprodusenten Under Armour (UA). Det utnytter UAs eksisterende plattform for digitale treningsverktøy, UA Record, men er designet og utviklet av HTC.

Det kan være veldig fornuftig av HTC å gjøre dette sammen med en partner som allerede er store på trening og ernæring. Samsung og Apple har ikke lykkes like godt med sine egenutviklede plattformer.

HTC Grip fungerer til både innendørs og utendørs trening. Det kan settes i en multisportsmodus hvor alt mulig blir registrert, og så kan man fortelle systemet hva man har gjort senere.

Pulsmåling får man ved hjelp av ekstrautstyr. Batteriet skal vare i 2,5 dager på en opplading. Men når gps-en er aktivert er driftstiden fem timer.

Selve armbåndet er vanntett og har en bøyd skjerm på 1,8 tommer, som både kan brukes til å lese av treningsinformasjon, men også til å få varsler og styre musikk på en tilkoblet smarttelefon.

HTC Grip fungerer med alle smarttelefoner basert på Android i tillegg til Iphone.

Programvaretjenesten UA Record synkroniserer inn alle treningsdata og analyserer dem. Under armour har nylig kjøpt opp treningstjenesten Endomondo og ernæringstjenesten Myfitness-pal, så man kan vente seg god støtte både for trening og ernæring og kaloriregistrering.

Lansering i Norge er ikke offentliggjort ennå.

Les også:  
Her er årets flaggskip fra HTC
Her er Samsung Galaxy S6  
Slik fungerer Samsung Pay
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.