Lier Haugseth kommer fra jobben som leder for avdelingen for lov og rett hos Likestillings- og diskrimineringsombudet. Hun ble utnevnt for en periode på seks år av Kongen i statsråd fredag.

Hun har tidligere blant annet vært dommerfullmektig i Vesterålen tingrett og jobbet som advokatfullmektig i advokatfirmaet Wiersholm. Hun er utdannet cand.jur. ved Universitetet i Oslo.

Hun var også juridisk rådgiver for det kortlivede Senter mot etnisk diskriminering som ble opprettet av regjeringen i 1998 og lagt ned i 2005 da deler av senterets ansvarsområder og oppgaver ble overtatt av det nye Likestillings- og diskrimineringsombudet.

Gry Nergård, som ble utnevnt som forbrukerombud i 2010, gikk tidligere i høst til Finans Norge der hun er blitt direktør for forbrukerpolitiske spørsmål. Bente Øverli har fungert som forbrukerombud siden Nergård sluttet.

Forbrukerombudet er en frittstående offentlig tilsynsmyndighet som på vegne av forbrukerne fører tilsyn med at varer og tjenester blir markedsført i samsvar med markedsføringsloven, heter det på ombudets nettside. Ombudet har 30 ansatte og holder til i Nydalen i Oslo.

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om vekstoppskriften: Dette kjennetegner gründerne som får til supervekst, slik går det med gasellene og dette må du gjøres for å lykkes. Gaselle-forsker Jarle Bastesen gir blant annet råd om hvordan man skal unngå gasellefellene.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

00:00
Publisert:

 
Johaug: Jeg hadde ikke klart dette uten Nils Jakob
Therese Johaug forteller hvor mye støtten fra det norske folk, lagvenninnene og ikke minst kjæresten har betydd i den tunge perioden.
14:10
Publisert: