Nettstedet Skattelisten.info gir forbrukerne tilgang til å gjøre anonyme søk i skattelistene mot betaling.

– Når Skattelisten.info feilaktig varsler om at de tar saken til tingretten, eller varsler at de vil melde saken til politiet, kan det skremme forbrukeren til å betale kravet i stedet for å la forliksrådet behandle saken. En slik framgangsmåte legger et stort press på forbrukeren, og er ulovlig, sier juridisk direktør Frode Elton Haug i Forbrukerombudet.

Allerede i vinter klagde flere på at de ikke hadde oppfattet at tjenesten kostet penger. Det resulterte i aggressive betalingskrav. Selskapet bak nettsiden, Services by Kristiansen, gjorde i april en rekke endringer i informasjonen på nettsiden.

Men i sommer ble ombudet kontaktet igjen av forbrukere som klagde på den aggressive måten de mente selskapet krevde inn penger på, hvorpå det ble gjennomførte noen endringer. Likevel sender selskapet nå ut tekstmeldinger og brev med trusler om tingretten, i tillegg truer de personer som sier de ikke har brukt tjenesten, med å melde dem til politiet.

Forbrukerombudet varsler selskapet om at de vil sende ut et forbudsvedtak med tvangsmulkt dersom selskapet ikke endrer praksisen innen 27. september.

 

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om maktens språk: Er Trump og Brexit et tegn på at makten snakker over hodet på folk? Hvorfor vender folk seg fra ekspertene og heller hører på frisører enn ministre? DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim diskuterer maktens språk med Marte Gerhardsen og Lars-Erik Grønntun.

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Roboter inntar byggebransjen
Kruse Smith har leid inn selskapet nLink og robotene Drilly I og Drilly II til å drille ti tusen hull i taket i det nye bygget til Arkivenes Hus i Stavanger.
00:53
Publisert:

Flest stemmer betyr ikke automatisk seier: Det amerikanske valgsystemet kort forklart
Bli klok på det amerikanske valgsystemet her.
01:24
Publisert: