Kontorene som skal legges ned ligger i Bergen, Kristiansand, Oslo, Sarpsborg, Gjøvik, Trondheim og Bodø.

De tre store kontorene skal ligge i Tromsø, Stavanger og Skien.

– Individuell veiledning til forbrukere og mekling mellom forbruker og næringsdrivende er nøkkelaktivitetene ved regionkontorene. I dag skjer dette i hovedsak på telefon og epost. Det gjør at man ikke lenger er avhengig av kontorer i hele landet for å dekke forbrukernes behov, sier Solveig Horne (Frp).

I fjor etablerte regjeringen et styrket klagetilbud til forbrukere ved regionkontoret i Tromsø. Kontoret i Tromsø vil nå, sammen med kontorene i Stavanger og Skien, være ansvarlig for meklings- og veiledningsoppgavene.

I tillegg skal det etableres en hospiteringsordning for inntil 5 personer på Svalbard, administrativt underlagt kontoret i Tromsø. Dette vil være et ledd i regjeringens strategi for å styrke bosettingen på Svalbard.

Forbrukerrådet skal nå kartlegge konsekvenser og legge en plan for omorganiseringen. (©NTB)

Les også:

Toyota fortsatt verdens største bilprodusent

Asia i dag: Apple ser svekkelse i Kina

Oljepionér barberer investeringene  

Se DNtv: Aksjekursene er for høye på de kinesiske børsene

Aksjekursene er for høye på de kinesiske børsene
- Det kan komme nye fall selv om kinesiske myndigheter forsøker å tilføre likviditet i markedet, sier DNs kommentator Bård Bjerkholt
01:32
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.