Dersom du har kjøpt pakkereiser av reisebyrået – det vil si reise og opphold i ett – har du bedre rettigheter, ifølge Forbrukerrådet, som ønsker at nordmenn tar kontakt for å få avklart sine rettigheter som reisende.

Advarselen kommer etter at det spanske reisebyrået Lowcost Travelgroup gikk konkurs fredag 15. juli.

Selskapet har 27.000 kunder på reise og 110.000 som har bestilt reise. Mange av dem er fra Skandinavia, følge Forbrukerrådet.

Penger tilbake

– De som har betalt med kredittkort eller VISA kan kreve pengene tilbake. Men dersom man under reisen legger ut mellomlegg på flyreise og hotell, har man ikke krav på å få refundert pengene. Det er kun beløpet man har betalt til reiseselskapet man får refundert, sier seniorrådgiver Kirsti Pamphlett i Forbruker Europa, en avdeling hos Forbrukerrådet, til NTB.

Alle reisende bør sjekke om hotellovernatting og flybilletter er gyldige, slik at de vet hva som venter dem på reisen. De kan risikere å stå uten hotell og fly, og de fleste reiseforsikringer dekker vanligvis ikke slike konkurser, opplyser Forbrukerrådet.

– Kjøper du en pakkereise, får du med en garanti som gjør at du kommer deg hjem igjen ved en eventuell konkurs. Den gjelder i hele EU/EØS-området, slik at du har også en slik garanti når du kjøper reisen av et spansk selskap, sier Pamphlett.

Følg markedene på DN Investor

Les også:

Asia i dag: Asias vekstvinnere frem til 2018

Polsk milliardær ville etablere selskap på Bouvetøya  

Reagerer på at norske 60-åringer trenger ekstra ferie: Utgått på dato dnPlus  (DN+)

Disse bransjene er på jakt etter flest nye ansatte med høyere utdanning

Gjør drømmeseilas for norske oljepenger  

Anbefalt av DNtv:

Fra 0 til 100 på tre sekunder
Når den raskeste i norsk luftrom skal kåres, flyr basehopperne en kilometer ut fra veggen. Hastigheten kan passere 220 kilometer i timen.
03:06
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

​Offshore-lønninger og Statoil-kritikk, bank-konkurranse og renten:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen til morgenkaffen eller bussturen. Alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.