Tall for personlige inntekter og forbruk i USA utviklet seg svakere enn ventet i juni. Det viser statistikk som amerikanske myndigheter la frem tirsdag.

Forbruket falt med 0,2 prosent på månedsbasis i juni. Det var ventet en oppgang på 0,1 prosent, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News. Nedgangen er den første på nærmere to år, ifølge Marketwatch.

I tillegg ble forbruket i mai nedjustert fra uendret til en oppgang på 0,1 prosent.

Private inntekter steg med 0,1 prosent på månedsbasis i juni. På forhånd ventet analytikerne en oppgang på 0,2 prosent, ifølge estimater som Bloomberg News har hentet inn.

Forbruket utgjør rundt to tredjedeler av etterspørselen i amerikansk økonomi og alle nøkkeltall om utviklingen i forbruket blir derfor fulgt nøye i markedet. Utviklingen i forbruket er det siste i en rekke av svake nøkkeltall fra USA. I forrige uke kom de foreløpige tallene for verdiskapningen, målt i brutto nasjonalprodukt, i andre kvartal inn langt svakere enn ventet. Samtidig ble veksten i første kvartal kraftig nedjustert.

Mandag kom innkjøpssjefindeksen fra industrien også inn betydelig under forventningen i markedet.

Les mer:

Svakere vekst i USA

USA: Svakere forventninger i industrien

Tirsdagens statistikk inneholder også statistikk for prisutviklingen for personlig forbruk. Kjerne-PCE, som måler utviklingen i prisene utenom mat- og energikostnader, steg med 0,1 prosent sammenlignet med måneden før. På årsbasis var kjerne-PCE opp 1,3 prosent. På forhånd var det ventet en oppgang på 0,2 prosent på månedsbasis og 1,4 prosent på årsbasis, ifølge estimatene fra Bloomberg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.