I 2002 kom Ford med Focus RS for første gang. Da hadde den en toliters motor på 215 hestekrefter. Andre generasjon kom i 2009 med 305 hestekrefter, og i dag er tredje generasjon avduket.

Les DNs test av andre generasjon her: Fort og galt

Bilen får en 2,3-liters firesylindret-motor med over 320 hestekrefter som er en oppgradert versjon av motoren som kommer i Ford Mustang senere i år. En sekstrinns manuell girkasse tar kreftene videre. Produsenten lover et langt lavere forbruk enn forrige modells 2,5-liters femsylindrede motor kunne skilte med.

- Nye Focus RS representer Ford på sitt beste – med en bil som byr på innovasjoner, enestående kjøredynamikk og ytelser som tidligere var forbeholdt eksotiske høyytelsesluksusbiler i den øvre delen av prisskalaen. Vi er klar over den standarden vi har satt med RS-modellene opp gjennom årene, og er overbevist om at den nye bilen nok en gang hever listen til helt nye nivåer, sier Jim Farley, toppsjef for Fords virksomhet i Europa, Afrika og Midtøsten.

Forrige generasjon hadde 305 hestekrefter på forhjulene, men selv om det ikke var et betydelig problem, kommer den nye RS med drift på alle fire hjul. Opptil 70 prosent av kraften kan sendes til bakhjulene, og opptil 100 prosent av disse igjen kan sendes til ett enkelt hjul.

Det skal ifølge Ford få bilen til å levere klasseledende fart i svingene og kjøreglede for alle pengene. Blant annet skal rallystjernen Ken Block være hentet inn som konsulent.

-Vi har revet i stykker regelboken som sier at kombikupeer med firehjulsdrift ikke kan være morsomme å kjøre, og laget en bil som vil overraske og belønne i like store deler, sier Dave Pericak, sjef i Global Ford Performance. Han lover også at RS skal levere på presis, direkte og velbalansert styring.

Dette er en bil vi ser frem til!

Les test av Ford Focus: Vil varme nordmenn

Les også om den nye Ferrarien: 0-200 km/t på 8,3 sekunder

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.