Tall fra første halvår 2014 viser at seks av ti foreldrepar valgte å ta ut 49 ukers permisjon med 100 prosent lønn, i stedet for alternativet med 59 ukers permisjon og 80 prosent lønn, skriver Aftenposten.

- Overraskende, sier forsker Trude Lappegård til Statisktisk sentralbyrå til avisen.

Nav mener utviklingen mot kortere permisjoner er naturlig. De mener årsaken er at det er mest økonomisk lønnsomt for de fleste å velge 100 prosent lønn.

«Tilfredsstillende lenge»

«I tillegg har permisjonslengden bliltt forlenget flere ganger de siste årene. Det kan være at noen mottakere finner at det for dem er en tilfredsstillende lengde på permsijonen, skriver Nav i en kommentar til tallene.

Lappegård tror også endringen skyldes at folk tillpasser seg det som er mest økonomisk lønnsomt.

- Om det fører til at folk er hjemme kortere tid med barnet, vet vi ikke, sier hun og peker på at Navs statistikk ikke sier noen om hvor mange som tar ulønnet permisjon i tillegg.

- Men jeg vil tro mange velger det, sier Ssb-forskeren til Aftenposten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.