- Vi har besøk. Det er ikke noe hemmelighet lenger, sier informasjonssjef Bjarne Buset i Gyldendal Norsk Forlag til DN.

Tirsdag skal Konkurransetilsynet ifølge Aftenposten ha dukket opp uanmeldt hos flere av de største forlagene.

- Jeg aner ikke hva årsaken er. Det er antageligvis noen de snakker med om dette, men det kommer jeg ikke til å kommentere, sier Buset til DN.

- Det kommer til å bli sendt ut en pressemelding som går til børsen i nær fremtid. Dere får bare henge med på det og se hva som kommer, sier han.

Like etter uttalelsen kom børsmeldingen.

- Konkurransetilsynet gjennomfører i dag en kontroll i  Gyldendal ASA med datterselskap for å undersøke forhold knyttet til distribusjon av bøker i massemarkedet (dagligvare, kiosk og bensinstasjoner). Gyldendal samarbeider med Konkurransetilsynet om å legge til rette for en effektiv gjennomføring av kontrollen og avklaring av tilsynets spørsmål, skriver forlaget.

Også Cappelen Damm bekrefter at de har fått besøk tirsdag.

- Konkurransetilsynet foretar i dag kontrollbesøk i Cappelen Damms lokaler. Saken omhandler distribusjon av bøker i massemarked. Forlaget samarbeider med Konkurransetilsynet og gir bistand. Cappelen Damm har foreløpig ikke anledning til å uttale seg om bakgrunnen for saken utover dette. Vi henviser til Konkurransetilsynet for ytterligere opplysninger, skriver Cappelen i en pressemelding.

- De gjør det de pleier å gjøre når de kommer på slike standardbesøk, sa en kilde hos Gyldendal ifølge NTB.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.