Nordby jr. reiste søksmål med krav om erstatning for tapte arbeidsinntekter sommeren 2008.

Han mente at selskapet ikke hadde overholdt en avtale om at han skulle få oppdrag av et visst omfang for Norsk Tipping etter at han måtte gå fra direktørjobben.

Hagestell
Nordby mistet jobben i 2007 etter at det ble kjent at Norsk Tipping hadde betalt utgifter til hagestell for ham, uten at Nordby betalte skatt av denne tjenesten.

Selskapet ble i tingretten våren 2009 frifunnet på alle punkter, men Nordby anket saken inn for Eidsivating lagmannsrett.

Fredag kom forliket i stand.

– Jeg er glad for at vi nå kan legge saken bak oss og se fremover, sier Nordby i en kommentar.

Anbud
Forliket innebærer at Norsk Tipping vil, i henhold til tidligere forlikstilbud fra selskapet, dekke Nordbys kostnader til medierådgiver med 190.781 kroner. Hver av partene dekker sine omkostninger for tingretten og lagmannsretten.

Dessuten vil Reidar Nordby jr., i overensstemmende med en avtale av 23. november 2007, konkurrere om oppdrag i Norsk Tipping AS som legges ut på anbud på lik linje med andre anbydere.

– Vi er glade for at denne saken nå har funnet sin endelige løsning, sier Torbjørn Almlid, administrerende direktør i Norsk Tipping AS. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.