Kollisjonen fant sted i tyrkisk farvann, rundt 40 kilometer nordvest for Bosporosstredet torsdag, melder det tyrkiske nyhetsbyrået Dogan.

Den tyrkiske kystvakten bekrefter at det russiske fartøyet «Liman» sank etter kollisjonen, men at alle de 78 om bord er berget.

Ifølge det russiske forsvarsdepartementet fikk «Liman» hull i skroget etter å ha kollidert med lasteskipet «Ashot-7».

Russiske medier oppgir et annet navn på lasteskipet og hevder at det dreier seg om «Youzarsif H», som skal være registrert i Togo.

Det er ikke kjent hvordan det gikk med lasteskipet, som skal ha vært lastet med 8000 sauer på vei fra Romania til Jordan, men mannskapet om bord skal ifølge den tyrkiske kystvakten være uskadet.

Årsaken til ulykken er ikke fastslått, men det skal ha vært tåke og dårlig sikt i området der kollisjonen mellom de to fartøyene fant sted.

«Liman» var tidligere et forskningsfartøy som ble overtatt av den russiske marinen og utstyrt som et overvåkingsskip. Skipet inngår i Russlands svartehavsflåte og skal ha en radarstasjon om bord, samt annet avansert utstyr for å overvåke ubåter og skip.

Militære kilder i Russland opplyser til russiske medier at skipet i februar var i Svartehavet for å følge med på krigsskipene, ubåtene og flyene som deltok i Natos marineøvelse Sea Shield.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Den ultimate treningsformen for Bente og Christopher: - Det virket som et ork, men nå er vi avhengig
Bente og Christopher Jacobsen var overvektige. Slik kom de i form.
01:26
Publisert: