Ifølge BBC har en tysk tingrett i München tirsdag akseptert tilbudet fra den omstridte, korrupsjonstiltalte Formel 1-sjefen Bernie Ecclestone. BBC melder at Ecclestone har tilbudt påtalemyndighetene 100 millioner dollar, 627 millioner kroner etter dagens kurs, for å avslutte straffesaken mot ham.

Den 83 år gamle miliardæren er tiltalt for å ha betalt en tysk bankansatt 33 millioner euro for at et av hans selskaper skulle få kjøpe seg inn i Formel 1. Ecclestone benekter straffeskyld.

Rettssaken mot ham startet i april, og Ecclestone risikerte opp mot 10 års fengsel.

Den tyske bankmannen, Gerhard Gribkowsky i BayernLB, ble i 2012 dømt til fengsel for å akseptere bestikkelser fra Ecclestone.

Les også: Formel 1-sjef i hardt vær

Oljefondet inne

Omstridte Bernie Ecclestone har bygd opp Formel 1 fra en sær rikmannssport til en av verdens største tv-sporter. I mai 2012 investerte Statens Pensjonsfond Utland (SPU), bedre kjent som Oljefondet, 1,8 milliarder kroner i Delta Topco, Ecclestones Formel 1-selskap. En forutsetning for at investeringen kunne skje var at selskapet skulle børsnoteres sommeren 2012. Ni dager etter oljefondets aksjekjøp ble den planlagte børsnoteringen av selskapet skrinlagt.

Dette er Oljefondets eneste investering i det unoterte aksjemarkedet. Børsnoteringen av selskapet vil ikke kunne skje før straffesaken mot Ecclestone er rettskraftig avgjort.

– Vi har nulltoleranse for korrupsjon. Vi har full tillit til at styret tar tak i det. Hvis ikke saken blir håndtert korrekt, vil vi ikke sitte på disse aksjene, sa oljefondets sjef Yngve Slyngstad til Dagens Næringsliv i mars.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.