Aksjene i teknologiselskapet Thinfilm har steget med over 90 prosent de fire siste ukene etter at investeringsselskapet Invesco varslet at de ønsker å investere 140 millioner kroner i selskapet.

Syv investorer har tjent flere hundre millioner på kursoppgangen, skriver Finansavisen.

Tidligere Fast-sjef John Markus Lervik har vært med siden 2009, og har ifølge avisen nå en urealisert gevinst på nesten 140 millioner kroner. Lerviks aksjer har steget fra en kostpris på totalt 10 millioner kroner til 147 millioner i dag.

- Meget imponert
Dermed har Lervik så langt hatt en avkastning på utrolige 1368 prosent, skriver Finansavisen.

- Jeg er meget imponert over jobben som ledelsen i Thinfilm har gjort de siste årene, der de både har tatt selskapet fra å være et teknologiselskap til å bli et produktselskap, sier Lervik til avisen.

Andre profilerte investorer som også jubler over oppgangen i Thinfilm, er blant annet Tore Aksel Voldberg. Hans litt over 18 millioner aksjer er økt med 44 millioner kroner i verdi bare i løpet av september.

Thinfilm ble etablert på midten av 90-tallet som et datterselskap av børsboblen Opticom. Selskapet skiller seg ifølge Finansavisen fra andre dataminneprodusenter ved at det printer minne på et tynt, plastlignende materiale fremfor å bruke silisium slik halvlederindustrien gjør.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.