Magasinet Forbes har tradisjonen tro utarbeidet en oversikt over verdens rikeste mennesker.

På 2016-listen finner vi flere nordmenn.

Deriblant gjengangeren skipsreder John Fredriksen på en 133. plass. Det er en nedgang fra 120. plass året før for den kypriotiske nordmannen, som ifølge Forbes er god for 8,5 milliarder dollar.

Presidentkandidat og forretningsmann Donald Trump er til sammenligning plassert på 324. plass med en formue på 4,5 milliarder dollar.

Men det er på oversikten over verdens yngste dollarmilliardærer at norske navn er på topp.

Verdens yngste er 19 år gamle Alexandra Andresen, datter av Ferd-sjef Johan H. Andresen. Hun eier 42 prosent av familiens konsern, skriver Forbes.

Søsteren hennes, 20 år gamle Katharina Andresen, er den nest yngste på listen med tilsvarende eierandel og formue på 10,39 milliarder kroner.

Og som ikke det er nok så er også verdens tredje yngste dollarmilliardær norsk, nemlig 22 år gamle laksearving Gustav Magnar Witzø med en formue på 9,53 miliarder kroner.

- Formuene deres er alle arvet, men det er bemerkelsesverdig at de tre yngste dollarmilliardærene på listen alle er norske, sier, viseredaktør Kerry Dolan hos Forbes til britiske The Telegraph.

Andre nordmenn på rikinglisten er kjøpmann Odd Reitan, Stein Erik Hagen og Caroline Hagen Kjos.

Helt øverst troner Bill Gates, som er god for 75 milliarder dollar, etterfulgt av meksikanske Amancio Ortega med en formue på 67 milliarder dollar og Warren Buffet med 60,8 milliarder dollar.

Her er Forbes liste over verdens rikeste nordmenn:

 

Les også: Ståltro på knallhard oppfinnelse

– Situasjonen i oljemarkedet er bedre enn folk tror

Full krise for oljenasjon: - Utrolig tøft

 

Se DNtv:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- Gribbene sirkler over dem med mye gjeld:

- Gribbene sirkler over de med mye gjeld
Dagens Næringslivs Bård Bjerkholt tror på flere oppkjøp av norske oljeserviceselskaper.
03:00
Publisert: