Vardia Insurance Group selger sine distribusjonsvirksomheter i Norge og Sverige for 30 millioner kroner, som del av en restrukturering av selskapet, ifølge en melding tirsdag.

Transaksjonen involverer selskapene Vardia Forsikring AS, Vardia Eksterne Kanaler AS og Vardia Försäkring AB.

Selskapet har samtidig inngått eksklusive distribusjonsavtaler i Norge og Sverige med innledende varighet frem til 2019, opplyses det videre.

Vardia skriver at selskapets nåværende struktur og regnskapsprinsipper ikke er gunstige for et forsikringsselskap i vekst.

Gjennom bruk av uavhengige distribusjonskanaler, vil Vardia bokføre salgskostnader på en annen måte sammenlignet med i dag. Det rapporterte resultatet vil også bedres. Hvis Vardia hadde beholdt sin tidligere struktur, ville selskapet ha behøvd rundt 150 millioner i ytterligere aksjekapital.

Styret i Vardia vil nå innkalle til ekstraordinær generalforsamling for å godkjenne restuktureringen.

Som en følge av transaksjonen, vil administrerende direktør Andreas Önstorp i Vardia Försäkring AB, administrerende direktør Børge Leknes i Vardia Forsikring AS og markedsdirektør Pål Lauvrak i Vardia ASA slutte i sine respektive stillinger.

Vardia opplyser også at virksomheten i Danmark vil bli betydelig redusert, som har ført til at administrerende direktør i Danmark, Carsten Müller, har sagt opp sin stilling. Han blir erstattet av Lasse Sørensen.

Videre opplyses det at Terje Finholdt er ansatt som ny finansdirektør for Vardia, og har bakgrunn i Codan Norway og White Label Insurance.

Vardia Forsikring hadde et underskudd før skatt på 43 millioner kroner i andre kvartal 2015, som er på linje med samme periode ifjor.

Selskapets brutto premieinntekter var på 365 millioner i kvartalet (282).

Fra presentasjonsmaterialet fremgår det at av det kunngjorte kostnadsreduksjonsprogrammet på 100 millioner kroner i løpet av 2015-2016, er det oppnådd besparelser på 8,3 millioner kroner per utgangen av andre kvartal, som er 0,9 millioner mer enn ventet.

Det fremgår også at betydelige nedbemanninger er gjennomført, men at effektene av disse ennå ikke er fullt oppnådde.

Les også:
Kinesisk valutasjokk ryster Asia
Devaluerer yuanen  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.