Flere har fattet interesse for forsikringsselskapet Storebrand etter at John Fredriksens tidligere høyre hånd, Tor Olav Trøim, kjøpte seg inn i selskapet på høsten i fjor.

Les også: Trøim og Midelfart kjøper mer i Storebrand

Nå er det ny bevegelse på aksjonærsiden.

Ifølge en melding fra forsikringsselskapet onsdag morgen har en aksjonærgruppe som tilsammen eier mer enn ti prosent av aksjene i selskapet at den tidligere Tandberg-toppen Jan Chr. Opsahl (67) kommer inn i Storebrand-styret.

"Aksjonærenes begrunnelse for forslaget om styreendring er ønsket om å styrke den direkte eierrepresentasjonen i styret samt å tilføre styret et nytt medlem med betydelig erfaring fra de internasjonale kapitalmarkedene samt med dokumenterte resultater fra å skape aksjonærverdier", heter det i meldingen.

Kvalifisert

Valgkomiteen i Storebrand har møtt Opsahl, og har funnet at han har den profilen og tilfredsstiller kravene til å sitte i Storebrand-styret, og innstiller ham derfor som nytt styremedlem. Det er 10 aksjonærer i selskapet, med kontroll på nesten 12 prosent av aksjene, som har bedt valgkomiteen vurdere ham.

Opsahl var styreleder og primus motor i oppbyggingen av videokonferanseselskapet Tandberg som ble solgt til Cisco i 2009. Opsahl satt da igjen med en gevinst på 150 millioner kroner. Seks år senere fikk han nok en storgevinst etter at de unge toppene han hadde satt inn til å lede Tandberg gjentok eventyret med videokonferanseselskapet Acano. Opsahl har tidligere vært styreleder for panteteknologiselskapet Tomra, og sittet i Komplett-styret, og sitter i dag også i styret i Nel Hydrogen. Opsahl var også en periode styremedlem i Rec Solar.

Opsahl kjøpte gjennom sitt investeringsselskap Dallas Asset Management 900.000 aksjer i Storebrand i slutten av mai.

Styremedlem Nils Are Karstad Lysø har sagt seg villig til å stille sin styreplass til disposisjon ved selv å trekke seg fra styret, for derved å åpne for det foreslåtte valget av Opsahl.

Største på eierlisten

Gruppen som har ønsket Opsahl inn i styret er samlet større enn noen andre enkeltstående aksjonærer i Storebrand. Ifølge en aksjonærutskrift denne uken. Folketrygdfondet står der oppført med 11,5 prosent av aksjene, og er største aksjonær. Deretter følger en rekke nominee-konti.

Storebrand-styret kaller inn til ekstraordinær generalforsamling for å velge Opsahl inn i styret 22. september.

 

Les også: Oljefunn for Røkkes oljeselskap

Bekymret for raske nedbemanninger  

Frontline-sjefen ser betydelig svakere rater

- Oljeprisene vil kunne drive videre nedover (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Alt om oljemessen ONS 2016

Følg markedet med DN Investor

Se DNtv:
Krangler om junkfood og klima på oljemessen i Stavanger
Fornybarinvestor Jens Ulltveit-Moe og oljegründer Erik Haugane krangler om om alt fra hamburgere til den siste oljen.
02:30
Publisert: