Økt konkurranse gjør at mange kunder vil få billigere forsikringspriser fremover. Tryg Forsikring er én av de tre store aktørene innen skadeforsikring i Norge, og konsernsjef Morten Hübbe begynte å skru på prisene i vinter.

– For noen produkter har prisveksten vært lavere enn inflasjonen i økonomien for øvrig, og det betyr at vi ser et lite prisfall. Justeringene begynte i vinter, og gjelder særlig for bilforsikring, sier Hübbe.

Ny priskamp

Bilforsikring utgjør nesten halvparten av inntektene innen skadeforsikring. Vestlandet er et viktig marked for Tryg, som har røtter fra tidligere Vesta Forsikring. I februar satte konkurrenten Frende Forsikring i Bergen ned prisnivået med fem prosent.

– Lønnsomheten i forsikring er veldig god, og det skal ikke være sånn at vi melker kundene hvis det er lave skadeutbetalinger, sa daværende Frende-sjef Bjørn Thømt, som gikk av med pensjon i februar.

Morten Hübbe sier at Tryg har ønsket å bli mer konkurransedyktig i privatmarkedet i Norge. I bilporteføljen har Tryg nå en forsiktig økning i antall kunder etter tre år med fall.

– Det er ingen tvil om at konkurransen påvirker prisnivået for øyeblikket. Jeg er spent på å se hvordan den norske inflasjonen vil utvikle seg. Det vil avgjøre hva kundene får igjen av justeringene, sier Hübbe.

Mer værskader

To vinterstormer i Danmark og to i Norge ga 120 millioner danske kroner mer i værskader enn ventet i første kvartal i år.

– Uværet Nina rammet særlig Hordaland, som er vår hjemmebane. Jeg tror likevel ikke at utbetalinger til værskader vil påvirke prisnivået, sier Hübbe.

 

Les også:

Lover billigere forsikring

Liten skade – store prisforskjeller

Tryg vil la bilen sladre om kjørestil  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.