Flere av Quality Brokers forsikringskunder er de samme som de siste dagene er blitt omtalt i Dagens Næringsliv med svensk kystskippersertifikat signert sjøfartsinspektør Claes Pallin. Det bekrefter daglig leder Leif Hanssen Hjeltgaard i Quality Broker.

- Vi kommer til å ta kontakt med våre kunder i løpet av neste uke. Vi vil se på papirene de har signert og gå gjennom informasjonen de har gitt oss på nytt. Disse opplysningene vil vi gi videre til forsikringsselskapet i England, sier Hjeltgaard.

- Hvis forsikringsavtalen er gjort på bristende grunnlag, kan kunden risikere at forsikringsavtalen blir kansellert.

Quality Broker as er et norsk forsikringsmeglerforetak som formidler båtforsikringer hos store engelske forsikringsselskaper.

Forsikret i England
Flere av Quality Brokers norske kunder er forsikret gjennom den britiske bank- og forsikringsgruppen Lloyds. Lloyds er blant de ti største forsikringsgiverne i verden. Advokat Espen Komnæs, som er Lloyds' representant i Norge, varsler også full gjennomgåelse av de norske kundenes avtaler etter opplysningene som er kommet frem i Dagens Næringsliv.

- Jeg kommer til å ta kontakt med Quality Broker for å forsikre meg om at de iverksetter de adekvate tiltakene som kreves. Det er viktig at de etterprøver det faktiske underlaget som de har fått i forbindelse med enkeltforsikringer.

Det er klart at kundene har en opplysningsplikt etter forsikringsavtaleloven i forbindelse med at forsikringen ble tegnet. Og et ansvar for at den informasjonen som forsikringen baserer seg på er korrekt. Det er en fundamental forutsetning at kundens båtsertifikat er reelt. Det er et sentralt forhold. Forsikringsgiver har eventuelt rett til å si opp en dekning, sier Komnæs.

- Mye tyder på at det er mange Lloyds-dekninger inne i bildet. Jeg kommer til å skrive en rapport til London sentralt om det. Det kommer jeg til å gjøre i løpet av denne uken, forteller Komnæs.

Store båter
I Norge har de fleste store lystbåtene tegnet båtforsikring gjennom forsikringsmegler Quality Broker as. Cirka 1000 norske kunder har forsikret båten sin gjennom Quality Broker, som kun megler forsikring for store båter verd mer enn 500.000 kroner. De fleste har en verdi på rundt to millioner kroner.

Mellom 100 og 150 av båtforsikringene via Quality Broker er for båter som er større enn 50 fot. Førerne av disse trenger fritidsbåtskippersertifikat.

- Vi har sett en utvikling med større og større båter og hvor båtførerne stadig blir mer uerfarne. Vi krever minst fem års erf#229 for å forsikre båten hos oss. Jeg har aldri tidligere hørt om at dette har skjedd hverken i Norge eller i andre land. Dette kom helt overraskende på meg, sier daglig leder Leif Hanssen Hjeltgaard i Quality Broker om sertifikatsaken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.