For en drøy uke siden skrev Financial Times' (FT) økonomiredaktør Chris Giles at Thomas Pikettys bok «Capital in the 21st Century» har så mange feil at den franske økonomens konklusjoner er tvilsommme.

Avisen hevder at boken, som er på bestselgerlistene i mange land, inneholder både regnefeil, dårlig statisikk og selektiv bruk av den.

- Rett og slett feil

Nå har Piketty selv publisert et 10 siders langt svar på avisens kritikk mot ham.

- Financial Times påstår at jeg har gjort feil i mine utregninger, men det er rett og slett feil, skriver Piketty på sin egen hjemmeside.

Han mener at påstandene som FT fremmer gjennom flere artikler er basert på metodologiske valg som er høyst diskutable, skriver Bloomberg. Piketty skriver også at justeringene Giles og FT foreslår ikke vil endre på hovedkonklusjonene i boken, nemlig at de økonomiske forskjellene i USA og Europa har steget de siste 30 årene.

Fortsatt uenig

Chris Giles lar ikke seg ikke overbevise av Pikettys forsvar, og skriver at franskmannen ikke forklarer svakhetene ved statistikken han har brukt.

Les også:

Google får ikke norske søknader  

- Jeg har satset alt på å få dette til  

Kina åpner for mer utlån  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.