Mosjon gir alltid positive helseeffekter.

Det mener forskerne som undersøkte om fysisk aktivitet i bymiljø påvirket risikoen for en tidlig død, ettersom dypere åndedrett gjør at mosjonisten er mer eksponert for luftforurensning.

Les også: Ny rapport: Folk dør av dårlig luft i Oslo

– Men nei, det vi kom fram til var at den fysiske aktiviteten veier opp for luftforurensningen. De som ikke mosjonerer rammes også av den dårlige luften, men de får ikke den positive effekten som mosjon gir, sier Zorana Jovanovic Andersen.

Hun er lektor ved senter for epidemiologi og screening ved Københavns universitet.

Forskerne samlet inn data fra 52.000 dansker som bor i by- og villaområder i den danske hovedstaden og i Aarhus. Studien har pågått siden 1993. I 2010 hadde 5.000 av deltakerne gått bort, og forskerne kunne se at det var 20 prosent færre dødsfall blant dem som var fysisk aktive sammenlignet med dem som ikke trente. Kjønn eller bosted hadde ikke innvirkning på resultatet, ifølge forskerne.

Andersen mener likevel at det er bedre å trene i parken eller skogen, dersom en har mulighet.

 

Les også: Tok studiepause for å jobbe

Ikke sett bort skiene ennå

- En helt annen tid med mye nye penger  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.