Det er nettstedet Business Insider som skriver at Fitbit, en av verdens største produsenter av aktivitetsmålere, skal samarbeide med kreftforskere i USA.

Les også: Rekordomsetning for elektronikk

Aktivitetsmålerne logger blant annet puls, søvn og fysisk aktivitet gjennom hele døgnet - informasjon som forskere ved kreftinstituttet Dana-Faber i Boston mener kan være verdifull i forskningsøyemed.

Ifølge nettstedet har forskningsinstituttet bedt Fitibit om å inngå et samarbeid, hvor vanene til 3200 personer skal analyseres.

I studien vil forskerne se nærmere på hvordan forekomst og tilbakefall av brystkreft påvirkes av vekttap hos overvektige.

Nettstedet, som har snakket med lege og brystonkolog Jennifer Ligibel ved Dana-Faber, skriver at overvekt er blant de største risikofaktorene for å utvikle brystkreft.

Les også: Moderat aktivitet sikrer lengst liv

Flere studier har indikert at kreftforekomsten er lavere blant kvinner som er fysisk aktive.

- Vi ønsker å vite hvorfor, biologisk sett, at dette skjer. Hvordan får du til de livsstilsendringene som fører til vekttap?, sier Ligibel til Business Insider om hvorfor hun tok kontakt med Fitbit.

 

Les også: Denne algoritmen skal forlenge livet ditt

Livselskap logger kunders helsedata med aktivitetsmåler

NTNU-professor: Hvilepulsen har blitt litt glemt  

 


Se DNtv:

Elsykkel vs landeveissykkel: Slik gikk det i motbakkerittet:

Elsykkel vs landeveissykkel: Slik gikk det i motbakkerittet
Vi lot to medlemmer av Holmenkollen Cykleklubb konkurrere om hvem som kom først til Tryvann. En på elsykkel og den andre på landeveissykkel. Se hvordan det gikk.
02:02
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.