Prisene er et lettbeint alternativ til de mer anerkjente nobelprisene og spiller på både nobelnavnet og det engelske ordet ignoble, som betyr lite ærerikt.

Årets pris i kategorien medisin gikk til to forskergrupper som har undersøkt de biologiske virkningen av intens kyssing, en aktivitet som kan begrense hudallergier. Mens forskningen der kanskje kan sies å være lystbetont, valgte en annen forsker et mer smertefullt eksperiment. Michael L. Smith plasserte 25 bier på ulike deler av kroppen for å finne ut hvor det gjør mest vondt å bli stukket. Fasiten, i hvert fall for menn: penis.

Hele tre lag har forsket på hvor lang tid ulike pattedyr bruker på å tisse. Det viser seg at uansett hvor store eller små dyrene er, bruker de rundt 21 sekunder på å gjøre sitt fornødne.

Andre som ble belønnet med priser under den årlige seremonien på universitetet Harvard var forskerne som viste at man kan bruke kjemikalier til å delvis «u-koke» et kokt egg og en gruppe som har regnet seg fram til hvordan en nordafrikansk keiser på 1600-tallet kunne få 888 barn i løpet av bare 30 år. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.