Klima- og miljødepartementet opplyse til NTB at det er et økende behov for kunnskap om hvordan klimaendringer, havforsuring, forurensning, og økt bruk til fiske, havbruk og framtidige nye næringer påvirker miljøet i havet.

−Mer bruk av havet setter store krav til en kunnskapsbasert forvaltning. Det å forvalte havmiljøet på en god måte gjør også at forholdene for næringsvirksomhet blir bedre, sier miljøminister Vidar Helgesen (H).

Forskning på plast i havet vil være et viktig tema i Forskningsrådets program Marinforsk, som får fem millioner kroner. En annen del av satsingen er å gi 600.000 kroner til et prosjekt om bevaring av kysttorsken i nasjonalparkene Færder og Ytre Hvaler. Helgesen sier prosjektet kan gi kunnskap om forbedring av miljøet i havet.

Helgesen sier grunnleggende kunnskap om miljøet i havet er viktig for å opprettholde og videreutvikle Norges rolle som «marin kunnskapsnasjon og ansvarlig forvalter av havet». Han legger til at hav er ett av seks prioriterte områder i regjeringens langtidsplan for forskning og høyere utdanning.

 

Les også: Kan bli en økonomisk brems

Sjefanalytiker: To land har blitt mye billigere

Her er alle bilnyhetene fra Paris

 

Se også:

Sjekk den nye, spreke suven fra BMW
BMW fyller x-rekken med ny modell.
00:55
Publisert:
 

Tror fremdeles på marked for diesel-SUV
Audi skal selge 1300 nye av den suven Q5.
01:14
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.