Snipstad sikret seg seieren med sitt innlegg om «boblende nanomedisin mot kreft» da finalen gikk av stabelen i Grieghallen i Bergen, skriver Adresseavisen.

– Jeg føler jeg virkelig har fått innsikt i det du holder på med og hvor viktig det er, sa fagdommer Marlen Ferrer, som er førsteamanuensis ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

Prisvinneren jobber med å forstå hvordan nanopartikler effektivt kan leveres til kreftvev, og hvordan de påvirker kreftcellene. Dersom cellegift kapsles inn i nanopartikler, kan den gå rett til svulsten, og bivirkninger – som er et stort problem ved cellegiftbehandling – kan unngås.

Åtte forskere stilte til dyst i finalen etter å ha gått videre fra regionale finaler i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. Publikum ga poeng og stemte fram vinneren sammen med en fagjury.

Forsker Grand Prix har blitt arrangert siden 201 og er en del av Forskningsdagene. Snipstads premie var et reisegavekort på 20.000 kroner.

Les også: Kan bli en økonomisk brems

Sjefanalytiker: To land har blitt mye billigere

Her er alle bilnyhetene fra Paris

 

Se DNtv:

Sjekk den nye, spreke suven fra BMW
BMW fyller x-rekken med ny modell.
00:55 Min
Publisert:

Tror fremdeles på marked for diesel-SUV
Audi skal selge 1300 nye av den suven Q5.
01:14 Min
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.