De fleste av oss klarer ikke å henge med på den enorme teknologiske utviklingen som skjer.

Nå har en dansk-kinesisk forskergruppe utviklet en ny DNA-datamaskin som kan gange to tall med hverandre ved å la DNA-strenger smelte sammen i sitt indre, skriver videnskap.dk.

Metoden utnytter DNAets enorme muligheter til å lagre data, og kan ifølge nettstedet være et skritt på veien mot datamaskiner som kan bekjempe sykdommer.

Det er ikke hastigheten som gjør den nye datamaskinen spennende. Den bruker nemlig rundt to timer på å regne ut at fire ganger tre er tolv. Det spesielle er at den nye DNA-datamaskinen finner kompliserte svar på enkle spørsmål ved å la input (i regnestykket over 4 og 3) smelte sammen med svaret (12) rent fysisk.

- Utnytter hele informasjonsmengden

- Med vårt system utnytter man hele den informasjonsmengden man kan ha i DNA-strengen slik at vårt system kan behandle langt større mengder informasjon enn andre DNA-baserte systemer, sier Kurt Vesterager Gothelf til videnskap.dk.

Vesterager Gothelf er professor på Institutt for kjemi på Aarhus Universitet, og medforfatter av artikkelen som nylig er publisert i tidsskriftet Nature Communications.

- Hovedpotensialet er at det med tiden vil kunne brukes til sykdomsbekjempelse. Man kan programmere celler som reagerer på omgivelsene, og man kan utvikle biosensorer, sier professoren.

 

Les også: - De fleste mennesker kan ende i forferdelig fattigdom


Roboter truer 15 millioner jobber i Storbritannia

Mystisk Tesla-utfordrer gir full gass med nytt «super-team»
 

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.