Tildelingen ble offentliggjort da Forskningsrådets energikonferanse åpnet i Oslo torsdag.

Legges midlene fra brukere, industripartnerne og forskningsinstitusjoner også i potten, dreier det seg totalt om forskningsinvesteringer på over 2,5 milliarder kroner de nærmeste åtte årene.

– Dette er en god dag å være olje- og energiminister på. Forskningssentrene for miljøvennlig energi er spydspissene i satsingen på forskning, utvikling og innovasjon for fremtidens energisystem. FME-ordningen er en langsiktig satsing for å løse klima- og energiutfordringene. Samtidig skal sentrene bidra til innovasjon, næringsutvikling og lønnsomme arbeidsplasser, sier statsråd Tord Lien, som åpnet konferansen.

De åtte nye sentrene dekker områdene vannkraft, smarte kraftnett, energieffektiv industri, miljøvennlig transport, CO2-håndtering, solceller, biodrivstoff og nullutslippsområder i byene.

De er hovedsakelig plassert i vertsinstitusjoner i Trondheim og på Kjeller, bortsett forskningen på bioenergi som er lagt til Ås.

Les også:
Asia i dag: Alibaba under etterforskning  
Seadrill slo forventningene
Selger hytte til 21 mill. uten megler

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.