Det amerikanske luftforsvaret har besluttet å ta alle F-35-jagerfly ut av tjeneste til de finner ut hvorfor ett av dem brøt ut i brann forrige uke.

Flyet tok fyr under avgang fra en flybase i Florida mandag i forrige uke. Nå settes alle lignende fly på bakken fram til granskningen av ulykken er ferdig.

F-35-programmet opplyser også at de fortsatt ikke har funnet årsaken til brannen. Motorene skal inspiseres og de tekniske dataene skal gjennomgås på nytt før en avgjørelse blir tatt om å la flyene fly igjen.

Norge er blant landene som har bestilt de nye F-35-flyene. Til sammen skal Norge ha inntil 52 slike fly. De fire første skal leveres i 2015 og 2016 og skal brukes til å trene norske mannskaper i USA. De første flyene som skal brukes i Norge planlegges levert fra 2017.

 

Les også: Norges nye jagerfly fortsatt ikke modent for kamp

- F-35 ikke levert som ventet

Knusende kritikk av F-35  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.