Det Oscar-nominerte selskapet Legacy Effects, som blant annet står bak rustningen til Iron Man, Terminator, RoboCop og Captain America, skal være i gang med å utvikle en superrustning for det amerikanske forsvaret, melder Wall Street Journal.

– Vi prøver å være revolusjonerende, sier Mike Fieldson til avisen. Han er prosjektleder for TALOS: Tactical Assault Light Operator Suit.

Tungvekter

I tillegg til Iron Man-teamet skal mange mindre teknologiselskaper være knyttet til TALOS, samt store navn som Raytheon, Lockheed Martin og General Dynamics. Det er også involvert bioingeniører, veteraner og én forsker som undersøker hemmeligheten bak insekters beskyttende skall.

Målet med prosjektet skal være å utvikle en drakt som skal beskytte og gjøre det mulig for elitesoldater å bære mer utstyr inn i kamp. Utviklerne bak Iron Man-rustningen sier det er mulig at en slik rustning fort kan veie opp mot 200 kilo, noe som vil gjør det nødvendig med en energikilde som kan drive drakten.

Har feilet før

Avisen sier at selskapet allerede har levert tre design til militæret. Det blir sagt at prosjektet skal være ferdig innen fire år.

Så langt skal prosjektet ha kostet 60 millioner kroner. Tidligere skal hundrevis av millioner blitt brukt på lignende prosjekt som ikke har fungert.

Les også:

Forfalsket regnskap i fire år

- Flere konkurrenter betyr ikke nødvendigvis lavere priser

Valutamarkedet: - Ser etter et tegn  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.