Vurderingene er hentet fra notatet «Ressurstilpasset forsvarsstruktur», som ble behandlet på forsvarssjefens ledergruppemøte 22. og 23. juni i år, skriver journalist og forsvarskommentator Kjetil Stormark på nettstedet AldriMer.no.

Det er planlagt anskaffelse av inntil 52 nye kampfly, 48 til operativ virksomhet og fire treningsfly som skal stå i USA. Men med en videreføring av dagens forsvarsbudsjett eller bare en svak vekst, mener forsvarssjefen at dette ikke lenger er en riktig prioritering.

I stedet foreslår forsvarssjefen å omfordele penger slik at det blir mulig å anskaffe nye maritime overvåkingsfly som kan erstatte de gamle P-3 Orion overvåkingsflyene som opererer fra Andøya flystasjon i dag.

 Major Linn Therece Johansen, som er pressetalsperson for forsvarssjefen, vil ikke kommentere saken før arbeidet til det fagmilitære rådet ferdigstilles i oktober. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.