– Jeg tror vi må være beredt til å kjempe, både med ord, handlinger – og om nødvendig våpen – for å bevare det landet og de verdiene vi har felles, sa Johannessen i en tale i Oslo Militære Samfund mandag.

Han tok over som Hærens generalinspektør i oktober i fjor og kom fra stillingen som sjef for operasjonsavdelingen i Forsvarsstaben i Oslo.

– Ukraina-krisen og terroren i Paris viser at Europa ikke lenger kan regne med å leve i fred og trygghet, uten å måtte forsvare sine interesser og verdier, sa Johannessen, som brukte mye av talen på å betone viktigheten av godt trente og tilstrekkelig utrustede soldater.

– Du kan ikke vinne kriger uten å ha mennesker på bakken, sa han.

I talen uttrykte han bekymring for at de økonomiske bevilgningene ikke står i stil med vedtatte planer.

– Jeg kan si nå at det er umulig for meg å nå de målene som ligger i inneværende langtidsplan. For oss på innsiden av det militære systemet har det har vært klart i flere år allerede, sa Johannessen.

Les også:
Stavanger vil ha folkeavstemning om storkommune

Pensjonert gymlærer banket ekspertene  

Biologer krever egne områder for rovdyr

Se DNtv:Slik ser det ut når norske Youtube-stjerner besøker et kjøpesenter i Bergen

PrebzOgDennis besøker et kjøpesenter i Bergen
I 2014 var prisen 10.000 kroner. Nå koster det 50.000 kroner.
00:29
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.