Brorparten av mannskapet er utlendinger, og det er første gang utenlandske sivilister får en norsk operasjonsmedalje, opplyser Forsvaret.

– Besetningen på M/V Taiko fortjener heder og anerkjennelse for sin deltakelse på vegne av Norge og FN, sier kontreadmiral Håkon Tronstad, nestkommanderende ved Forsvarets operative hovedkvarter.

Mellom desember 2013 og juli året etter deltok Taiko i operasjon RECSYR i Middelhavet. Operasjonen gikk ut på å frakte ut materiale som kunne brukes til å fremstille kjemiske våpen i Syria.

– Det var en viktig og komplisert operasjon som krevde helt spesielle ferdigheter. Godt lagarbeid og spisskompetanse har vært en forutsetning for å lykkes, sier kommandørkaptein John Gunnar Refsnes, som var den militære sjefen om bord under operasjonen.

Taiko hadde et sivilt mannskap på 43. De kom fra Filippinene, Norge, India, Polen og Kroatia.

Les også:
- Endrer bildet og utsiktene for norsk økonomi ganske dramatisk
- Det er alle milliardene som skal inn der som gjør at dette ikke blir helt svarte natten
- Rentekuttet kommer (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.