– Henvendelsen vi har fått, er en forespørsel om mer av det vi alt gjør i dag i Irak, nemlig opplæring og trening av irakiske sikkerhetsstyrker, sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) til NTB.

– Det er også spørsmål om å bidra med jagerfly, logistikkstøtte og spesialstyrker, ting jeg vil anta også andre land har fått forespørsel om, legger hun til.

Søreide viser til at USA i samtaler også har vist til at det er behov for økt kapasitet til minerydding i områder som er klarert, og til medisinsk kapasitet.

På direkte spørsmål om hvorvidt anmodningen om økt militær innsats også gjelder Syria, svarer forsvarsministeren slik:

– Vår oppfatning er at dette gjelder bredt. Men når det gjelder det bidraget vi alt har i Irak, er det mer konkret på å fortsette det, sier hun.

Brevet Norge har fått, er også sendt til mange andre land som allerede bidrar og er en oppfølging av en FN-resolusjon i november om kampen mot IS. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Stor usikkerhet om eiendomsskatten

Disse vil bli operasjef

Råvaresjef: De kortsiktige utsiktene for oljemarkedet er meget utfordrende

Se DNTV: Derfor sitter Brekke trygt i Telenor

Bård Bjerkholt: Derfor sitter Brekke trygt i Telenor
Ingen av de tre kvinnene med mest erfaring i Telenor-ledelsen skal ha blitt innkalt til intervju da selskapet ansatte ny konsernsjef. DNs kommentator Bård Bjerkholt mener Sigve Brekke overlever både det og CV-juks.
01:29
Publisert: