Noryards Fosen AS leverer onsdag begjæring om oppbud til Fosen Tingrett, opplyser Nordyards AS i en pressemelding.

Verftet har 72 fast ansatte.

«Vi vil gjerne få takke alle våre ansatte som har stilt på jobb gjennom denne vanskelige tiden.  Det er sterkt beklagelig at vi er kommet i denne situasjonen med å begjære oppbud og at våre trofaste og dyktige ansatte mister jobben», skriver Nordyards i en pressemelding.

23. september mottok skipsverftet en kansellering av ordre fra rederiet Boa IMR. Siden kanselleringen har eierselskapet bak verftet vært i dialog og forhandlinger med Boa Offshore, som er majoritetseier i Boa IMR, for å finne en løsning som kunne gi grunnlag for å trekke kanselleringen.

DN har tidligere skrevet at kanselleringen dreier seg om et nybygg til 700 millioner kroner.

Boa Offshore-eier Ole T. Bjørnevik i Trondheim mener den ukrainske oligarken Kostjantin Zjevago ikke har innbetalt sin del av egenkapitalen i skipet. Dermed avbestilte han nybygget, en subsea-båt til 700 millioner kroner som skulle sikre jobb for verftet.

Zjevago har overtatt Bergen Groups skipsverft i Bergen og Fosen gjennom sitt Luxembourg-registrerte selskap Calexco. Det var også tiltenkt en eierandel på cirka 35 prosent i Boa IMR, som bestilte subsea-båten.

I meldingen onsdag skriver Noryards at partene ikke har klart å bli enige om en løsning og at kanselleringen blir opprettholdt.

«Kansellering av bygg 92 setter Noryards Fosen AS i en økonomisk situasjon der selskapet ikke er i stand til å overholde sine forpliktelser», skriver selskapet.

Les også: - Wal-Marts problemer antyder at USA kan være mindre isolert

Fridman står bak gigantkjøpet på norsk sokkel

Mulig jukseprogram i nye VW-modeller  

Se DNtv: Googles kontorer er litt annerledes

Bordtennis, lavvo og strandstoler. Googles kontorer er litt annerledes.
Sjef i Google Norge, Jan Grønbech, tror de ansatte jobber bedre når de har et lekerom.
02:10
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.