EM-kampen mellom England og Russland på TV 2 ble sett av hele 812.000 seere.

- De sterke seertallene er en oppløftende start og en inspirasjon for hele EM-satsingen vår, sier sportssjef Vegard Jansen Hagen i TV 2 i en pressemelding.

Kanalen har rettighetene til fotball-EM i Frankrike sammen med NRK, og deler kampene seg i mellom. Åpningskampen mellom Frankrike og Romania, som også ble vist på TV 2, ble sett av 727.000 seere.

LES OGSÅ:Ber VG låse inn mer innhold

- Vi ser igjen at de store fotballmesterskapene engasjerer bredt i befolkningen og skaper en helt spesiell energi og ramme. Nå ser vi frem med stor forventning til resten av fotballfesten i Frankrike. Det kommer nye, strålende kamper på rekke og rad, så her er det bare å nyte sommeren og fotball-EM i fulle drag, sier Jansen Hagen.

Håpet på opptur i sommer

NRK hadde også høye seertall på sin største kamp, Tyskland mot Ukraina. Her benket 742.000 seere seg foran skjermen. Albania - Sveits-kampen trakk 167.000 seere, mens 228.000 så Tyrkia-Kroatia-kampen.

TV 2 og NRK var de to kanalene som mistet seerandeler i mai. Direktør for innhold og kanaler i TV 2, Trond H. Kvernstrøm, var derfor glad for at kanalen hadde flere sportsess i ermet denne sommeren.

- Vi har ikke vært helt fornøyde med denne våren, så vi gleder oss stort over at dette er siste vårmåned og at vi kan se fremover mot tidenes sportssommer med fotball-EM, sykling og OL i Rio, sa han til DN i begynnelsen av juni.

 

Se video:

Tesla Model X endelig i Norge
Se vår første prøvekjøring av verdens første elektriske suv.
01:29
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.