Få timer før første avspark i EM i fotball, lovet Paris' ordfører at søppelproblemet skulle løses.

– Selvfølgelig, alt søppel skal samles inn. Det blir allerede samlet i dag, sa Anne Hidalgo til fransk fjernsyn fredag morgen, mindre enn tolv timer før EM i fotball skulle begynne.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters har Paris kommune leid inn private selskaper for å samle inn søppelet som flyter i byen etter en tolv dager lang streik. Aksjonen er en av mange protester som de siste ukene har vært rettet mot regjeringens omstridte arbeidslivsreform.

80 lastebiler

Hidalgo opplyste fredag morgen at 50 lastebiler er satt inn for å rydde byen, og at ytterligere 30 skulle settes inn utover dagen.

– Alt søppel vil bli hentet i dag, fastslo hun i et intervju med TV-kanalen BFM fredag formiddag.

Det mener Baptiste Talbot i fagorganisasjonen CGT er «litt optimistisk», men han kritiserer ikke tiltaket.

– Med streiken ønsker vi å opprettholde presset, men vi har forståelse for sanitære problemer, sier han til nyhetsbyrået AP.

Problemet er imidlertid hvor søppelet skal dumpes, ettersom arbeidere har blokkert tilgangen til Paris' største fyllingsplass i flere dager. Ifølge Talbot vil søppelet måtte fraktes til andre deler av Frankrike der renovasjonsarbeiderne ikke er tatt ut i streik,

– Meningsløs streik

Også transportminister Alain Vidalies setter hardt mot hardt. I et intervju med Europe 1 sier han at regjeringen vil bruke «alle tilgjengelige verktøy» for å bringe tilskuere til kampene. Han sier også at det kan bli aktuelt å pålegge jernbaneansatte å gjenoppta arbeidet.

– Hvis vi må gi en ordre i morgen, så vil vi gjøre det, sier Vidalies.

Transportministeren avviser at det er aktuelt med nye forhandlinger med arbeidernes fagforbund for å få slutt på den ti dager lange transportstreiken.

– Streiken gir ingen mening lenger, mener han.

De franske statsbanene SNCF har satt opp 50 spesialtog fra sentrum av Paris for å sikre transport til dem som skal se åpningskampen mellom vertsnasjonen Frankrike og Romania på Stade de France utenfor Paris fredag kveld.

De vil kunne frakte mellom 20.000 og 30.000 mennesker, ifølge avisen Le Figaro. SNCF ber tilskuere være så tidlig ute som mulig. (©NTB)

Følg markedene med DN Investor

Les også på DN.no:

Asia i dag: Solenergi truer millioner av arbeidsplasser  

Reiseplaner? Sjekk de ekstreme unntakene hvor valutaene er blitt betydelig billigere for nordmenn.

– Største fiaskoen i nordisk hotellhistorie dnPlus  (DN+)

Se DNtv:

Det Norske kjøper BP norge for 10,8 milliarder
01:14
Publisert:
 

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Er Vipps egentlig så revolusjonerende? Hvilke biler kjører vi om ti år? Og er det virkelig bråstopp i næringseiendom?

 

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.