Argentinas VM-tap mot Tyskland resulterte i tårer og opptøyer i hovedstaden Buenos Aires.

Millioner av argentinere fulgte den spennende VM-finalen og forberedte seg på en gedigen feiring, men da nederlaget var et faktum endte det i stedet med sammenstøt mellom skuffede fotballsupportere og politiet.

Titusenvis av mennesker samlet seg søndag kveld rundt Obelisk-monumentet i Buenos Aires. De fleste tok 1-0 tapet med fatning og valgte å feire det argentinske laget og nasjonalhelten Lionel Messi med fyrverkeri og sang.

Da festen dabbet av utpå natten, overtok fotballpøbler, kjent som «barrabravas» scenen. Steiner og flasker haglet mot politiet, som svarte med tåregass, vannkanoner og gummikuler.

Åtte politifolk ble skadd i sammenstøtene og rundt 40 fotballpøbler ble ifølge argentinske medier pågrepet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

  De beste VM-bildene