Real Madrid skyver Manchester United ned fra tronen og er nå verdens mest verdifulle fotballklubb. Det viser den årlige kåringen til magasinet Forbes.

Triumfen i Champions League i 2017/2018-sesongen, som for øvrig var Real Madrids tredje på rad, ga klubben rundt 800 millioner kroner i premiepenger.

Ifølge den spanske avisen Marca, er hovedstadsklubben også i ferd med å sikre seg en draktavtale med Adidas verdt rundt 15 milliarder kroner over tolv år. Det vil i så fall bli den mest lukrative avtalen i fotballhistorien.

Fortsatt er det NFL-klubben Dallas Cowboys som topper listen over verdens mest verdifulle idrettsklubber. Den er nummer én for fjerde gang på rad, og er nå verdsatt til fem milliarder dollar, tilsvarende cirka 42,8 milliarder kroner.

Amerikansk idrett dominerer

Baseballklubben New York Yankees er på annenplass, mens Real Madrid er nummer tre. Deretter følger Barcelona og basketballaget New York Knicks.

De amerikanske idrettene dominerer topplisten. Av de 20 mest verdifulle idrettsklubbene er 16 av dem fra enten NFL (amerikansk fotball), NBA (basketball) eller MLB (baseball).

Real Madrid er verdt 4,2 milliarder dollar, litt over 36 milliarder kroner. Manchester United, som trenes av Ole Gunnar Solskjær, var i fjor regnet som verdens mest verdifulle fotballklubb, men har nå falt til en tredjeplass. Den engelske storklubben får anslått en verdi på 3,8 milliarder dollar. Det tilsvarer cirka 32,5 milliarder kroner.

Topp seks på topp ti

Som vanlig er det britiske klubber som dominerer på listen over de ti mest verdifulle fotballklubbene. De seks største klubbene på balløya er alle inne på topp-ti-listen.

Verdens ti mest verdifulle fotballklubber (verdi i kroner):

1) Real Madrid (36,3 mrd.)

2) Barcelona (34,5 mrd.)

3) Manchester United (32,5 mrd.)

4) Bayern München (25,9 mrd.)

5) Manchester City (23 mrd.)

6) Chelsea (22,1 mrd.)

7) Arsenal (19,4 mrd.)

8) Liverpool (18,7 mrd.)

9) Tottenham (13,9 mrd.)

10) Juventus (13 mrd.).

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.