Verdens to beste fotballspillere, Cristiano Ronaldo og Lionel Messi, spiller der. Martin Ødegaard (16) kan få spilletid i Real Madrid.

Fredag kveld sparket Sevilla og Malaga i gang den spanske eliteserien La Liga. I løpet av helgen spiller Real Madrid og Barcelona sine første kamper. Ennå har ingen norske tv-kanaler sikret seg rettighetene til å vise ligaen.

Blant norske tv-seere har interessen for La Liga historisk vært langt lavere enn den er for Premier League og Tippeligaen.

Og administrerende direktør Harald Strømme i Discovery Networks Norway har tidligere ment at La Liga-rettighetene er overpriset.

Knallhardt milliardspill

Samtidig kjemper tv-kanalene knallhardt om de viktigste fotballrettighetene, Premier League og Tippeligaen. Begge fordeles sannsynligvis i løpet av de neste månedene.

Les også: Milliardspill på bakrommet: Dette er fotballens pengedilemma  

Redaktør Frode Lia i fotballmagasinet Josimar, er ikke overrasket over at ingen norske tv-kanaler har sikret seg rettighetene til den spanske ligaen.

- Ikke med tanke på hvilke andre rettigheter som er i spill. Tv-kanalene sitter på gjerdet for å hanke inn gullkalven, det er et alt eller ingenting-spill, sier Lia.

«Supplement»

- Vi er også interessert i øvrige europeiske ligaer. Men det er klart at interessen for engelsk og norsk fotball overskygger disse. Men vi har vist interesse i både den spanske, italienske og franske ligaen som et supplement til andre sportsrettigheter, sa TV 2-sjef Olav T. Sandnes til DN tidligere denne uken.

Les også: Møter sterk motstand dnPlus

Det er agentselskapet MP & Silva som sitter på rettighetene til La Liga og italienske Serie A i Norden. Heller ikke rettighetene til italienske Serie A, som sparkes igang lørdag, er fordelt.

Selskapets kommunikasjonssjef Patricia Fernandez skriver i en epost til DN at hun ikke har en kommentar på det nåværende tidspunktet.

- Så fort vi har noe å dele, tar vi kontakt, skriver hun.

Les også: Nesten 300.000 så Ødegaard

Svensker bekrefter forhandlinger

Fredag ville hverken TV 2 eller Discovery si noe om en avtale med agentselskapet MP & Silva er nært forestående.

- Det eneste jeg kan si, er at vi kan ikke kommentere rettigheter som ennå ikke er bekreftet solgt, sier kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2. TV 2 eier den norske delen av C More, som hadde hovedrettighetene til La Liga inntil denne sesongen.

Les også: Milliardspill om tv-rettigheter dnPlus

- Vi kommenterer aldri spekulasjoner om rettigheter, sier kommunikasjonssjef Espen Skoland i Discovery Networks Norway, som eier TV Norge, Max og Eurosport.

Helt mørkt er det imidlertid ikke. For svenske C More, som eies av mediekonsernet Bonnier, bekreftet fredag på Twitter at dte er med i forhandlinger om både La Liga og Serie A.

Redaktør: Stort potensial

Josimar-redaktør Lia mener det ikke er noen tvil om at Norge er en anglofil fotballnasjon, men at man samtidig ser at det spilles bedre fotball andre steder enn i England.

Dersom man bruker prestasjoner i de store europeiske fotballturneringene som målestokk, er La Liga den klart beste eliteserien i Europa – og dermed også i Verden.

Lia ser særlig potensial for vekst i La Ligas popularitet i Norge dersom allmennkringkasteren TV 2 sikrer seg rettigheten. Det vil i så fall medføre enda mer nyhetsdekning av La Liga.

- TV 2 har gjort dette forbilledlig med både Premier League og Tippeligaen tidligere. Akkurat dette kan også gjøres med La Liga. Med tanke på at verdens beste fotballspillere spiller i Spania, og ikke i England, så er det et stort potensial, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.