– Kona mi Siggen hadde noen venninner som drev dette, og såvidt jeg vet gikk selskapet konkurs, sier Egil Olsen til DN.no.

72-åringen var tredje største aksjonær i selskapet Mitchi Sportswear as, som begjærte oppbud i august i år etter å ha tapt tilsammen 4,6 millioner kroner fra 2010 til og med 2013.

Mitchi Sportswear as holdt til på Lysaker utenfor Oslo og spesialiserte seg på innendørs treningstøy. De siste årene omsatte sportsutstyrsselskapet for fem til vel åtte millioner kroner, og den tidligere landslagssjefen eide 11,6 prosent av aksjene.

– Surt, naturligvis

– Jeg tror jeg investerte 400.000 kroner. Vent litt, så skal jeg høre med Siggen, sier Drillo og roper på kona.

Fjoråret ble hans siste som trener for Norge, og de ferske ligningstallene viser vel fire millioner i inntekt og en formue på rundt åtte milllioner kroner.

– 600.000 var det. Masse penger, og surt naturligvis. Men det er ikke synd på meg, jeg har penger i banken og en pensjon som jeg ikke kan leve av på rundt 20.000 kroner netto i måneden, sier Egil Olsen.

72-åringen satt ifjor høst hardt mot hardt for at Norges Fotballforbund skulle innrømme at de sparket ham, og fikk til slutt en beklagelse av prosessen som førte til at han måtte slutte som landslagssjef.

Solgte varemerket

Nå jobber Egil Olsen som fotballekspert for TV 2 og skriver geografinøtter i Dagbladet på lørdager.

– Jeg tilhører de heldigste her i landet og klager ikke, presiserer Drillo.

Varemerket Mitchi Sportswear lever for øvrig videre uten ham. Det ble kjøpt opp av merkevarselskapet Tendenzer as for 25.000 kroner.

– Vi mener at Tendenzer blir sterkere samlet ved å legge inn en ny merkevare i porteføljen innen et segment Tendenzer ikke er plassert i dag, trening. Vi vil starte forsiktig med mål om en liten kolleksjon fra og med høst 2015, sier daglig leder og eier Lars Olav Kronstad.

Tendenzer omsatte i fjor for 66,5 millioner kroner og gikk med et lite overskudd.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.